Ce este Multi-Level Marketing?

MLM înseamnă transferarea unor produse sau servicii de la producător sau furnizor către consumatori, prin intermediul unor distribuitori care sunt recompensaţi după volumul activităţii personale şi a structurii sale pe mai multe nivele. Network Marketing sau MLM (Multi-Level Marketing) este de fapt un marketing pe mai multe nivele sau în reţea. Marketingul înseamnă pur şi simplu transferarea unui produs sau serviciu de la producător sau furnizor la consumator, Multi înseamnă mai mult de unul, iar Level înseamnă nivel sau generaţie.

Multi-Level Marketing (sau Network Marketing) este o formă de comerţ, diferită de cea desfăşurată prin magazine, care are ca scop circulaţia produselor, oferind partenerilor săi oportunitatea unui venit suplimentar în timpul liber, prin formarea unei reţele de consumatori fideli.

Trebuie să subliniem că Multi-Level se referă la sistemul de recompensare a persoanelor care determină mişcarea produsului sau serviciului, aşadar reprezintă un comision, un bonus acordat pentru munca efectuată.

Diferenţa esenţială dintre MLM şi vânzările directe o reprezintă faptul că în MLM îţi conduci o afacere personală cu ajutorul muncii partenerilor tăi, în timp ce în vânzările directe afacerea se desfăşoară doar cu ajutorul muncii tale. Se spune că în MLM nu trebuie să vinzi produse, ci să vinzi o afacere. Caracteristic în sistemele MLM faţă de vânzările directe este SPONSORIZAREA altor distribuitori, ceea ce presupune să îi înveţi să facă ceea ce faci şi tu, adică să îşi construiască o afacere proprie.

La nivel mondial, peste 25% din bunuri se distribuie prin Network Marketing (cosmetice, detergenţi, suplimente nutritive, electronice şi electrocasnice, haine, asigurări, telefonie fixă şi mobilă, etc). Practic, orice se poate distribui printr-o reţea Network Marketing.

Peste 40 milioane de oameni sunt implicaţi în Network Marketing la nivel mondial generând o cifră de afaceri globală de peste 150 mld. $ anual. În România peste 300 mil euro sunt generaţi prin acest sistem, cu bonusuri de peste 100 mil euro pentru consultanţii săi!!!

La fiecare 3 secunde se înscrie un nou partener în industria Network Marketing, începându-şi astfel propria lui afacere, alături de firma producătoare şi produsele sale.

Nu încerca să vinzi singur la toată lumea prin programul tău. Aminteşte-ţi că principiul de bază în Network Marketing sau Multi-Level Marketing este construirea unei structuri în care o mulţime de distribuitori revând câte puţin. Aceasta este o metodă cu mult mai bună decât încercarea de a face totul de unul singur. Nu uita că Multi-Level Marketing (MLM) este o afacere pentru omul de rând. Dacă investeşti în succesul partenerilor de afaceri aceştia te vor face la rândul lor plin de succes. Instruieşte-ţi echipa şi dă-le instrumentele de lucru care să-i ajute să facă noi sponsorizări şi să-şi instruiască şi ei structurile proprii.

"Succesul în multilevel marketing nu este atunci când ai controlul, ci atunci când ai pierdut controlul reţelei." Don Failla - "Prezentarea de 45 secunde"

Director Web