Avantajele afacerii MLM Forever

Multi Level Marketing-ul (numit si Network Marketing, datorită organizării oricărui plan de marketing intr-o retea) este considerat astăzi de tot mai multi economisti si specialisti în vânzări drept „afacerea viitorului”.

Sistemele clasice de vânzări încep să fie tot mai mult depăsite de ritmul actual al dezvoltării productiei si consumului de bunuri si servicii. Si nu doar retelele de MLM sunt solutia la noile tendinte ale comertului actual, ci si sistemul vânzărilor online, iar combinarea acestora două va duce la modificări tot mai profunde în privinta marketing-ului la nivel global.

Este evident că lumea internetului si a comunicării fără limite va determina o explozie veritabilă a unei forme de comert complet necunoscută cu doar două decenii în urmă. Si, dacă vrem carieră în vânzări, cred că ar trebui să fim prezenti acolo unde vine valul!

Tot mai multe companii mari, celebre, distribuie produse, servicii, asigurări în sistem MLM. Important este de observat că aceste companii de MLM nu vând doar produse, ci, în forma micii francize, chiar planul de afaceri si un sistem standardizat de distributie.

Network Marketing-ul nu este un „Caritas”, ci o afacere perfect legală! Federatia Internatională a Asociatiilor de Vânzare Directă defineste o schemă piramidală ca fiind o "schemă în care fiecare persoană recrutată plăteste o taxă de înregistrare în scopul de a primi în viitor bani sau alte avantaje care derivă din taxa de înregistrare a altor persoane recrutate pe parcurs, si nu din vânzarea produselor către consumatori." Poate că acestă definitie nu vă poate spulbera încă prejudecata! Pentru că, pe bună dreptate, oamenii nu înteleg de unde provin banii din care se plătesc comisioanele, uneori uriase, la care pot ajunge multi distribuitori!

Explicatia este următoarea:
Marketingul în retea pune în legătură directă, prin intermediul consilierilor, consumatorul cu firma producătoare de bunuri. Asadar, distribuitorul nu atât vinde produse, cât le face mai curând reclamă prin viu grai, ori, cum facem noi aici (dar puteti face si dumneavoastră!), prin intemediul internetului.

Desi accentul nu cade pe vânzări, în MLM banii vin totusi din distributia produselor. De ce? Pentru că în MLM se elimină lantul de intermediari (importator, engrosisti, transportatori), dar si costurile aditionale desfăsurării unei afaceri de tip clasic (depozitare, magazine, salarii vânzători, reclamă -extrem de scumpă etc.), prin care costul final platit de consumator creste foarte mult. Prin eliminarea acestor verigi intermediare, diferenta dintre pretul de productie si cel de vânzare este distribuită, sub formă de bonusuri, între consilierii firmei de MLM, în functie de meritul lor - în aceste sisteme, meritocratia este principiul de bază.

O altă nedumerire legată de forma de plată a bonusurilor se poate formula astfel: de ce consilierii aflati mai sus în ierarhia planului de marketing primesc mai mult? Nu primesc ei acesti bani pe spinarea celorlalti? Ei! Nu cred,...deoarece trebuie plătită si munca trecută nu doar munca prezentă? Dacă dumneavoastră mergeti la cursuri de calificare, vă perfectionati, dobânditi mai multe cunostinte si astfel deveniti mai performant în activitate, totodată vă dovediti loialitatea fată de compania unde lucrati, nu aveti dreptul la salariu mai mare decât altii? Iar dacă nu faceti asta, nu veti rămâne cu salariu mic, ori veti fi chiar concediat?

Oricum, în network-marketing, atingerea unei pozitii înalte, chiar de manager, nu-ti asigură venituri dacă nu mai lucrezi nimic! Există manageri leneși care câstigă mai putin decât un distribuitor începător foarte harnic!

Asadar, înainte de a intra într-o firmă de network-marketing, interesati-vă dacă sistemul de bonificatii este unul democratic si bazat pe onestitate! Un astfel de sistem este cel oferit de Forever Living Products, la care am aderat și noi!

Trust Directory - www.trust-directory.info