Despre ingredientele Forever Royal Jelly

Lăptişorul de matcă este produs de către albine pentru a hrăni matca şi, datorită acestuia, regina albinelor poate depune zilnic aproximativ 3000 de ouă, ceea ce înseamnă de mai multe ori propria ei greutate. Tot acestei alimentaţii i se datorează şi longevitatea ei. Matca trăieşte în medie de 35- 40 de ori mai mult decât o albină lucrătoare.

Lăptişorul de matcă are în compoziţie vitaminele A, C, D, E şi tot complexul de vitamine B, precum şi minerale rare: Zinc, Vanadiu, Calciu, Cupru, Fier, Potasiu, Siliciu, Fosfor, Aur, Cobalt, Magneziu, Mangan, Nichel, Argint, Sulf şi Crom.
Conţine un bagaj enzimatic complet pentru proteine şi glucide. Este bogat în acizi nucleici. Ei sunt totodată substanţele de bază în structura aparatului genetic care asigură ereditatea, mai ales AND-ul, pe când ADN-ul are mai mult rol funcţional, cel legat de sinteza proteinelor.
Are efect estrogenic.

Forever Royal Jelly, produs al Forever Living Products, conţine alături de lăptişor de matcă, aromă naturală de portocale, sorbitol, fructoză şi acid citric.

Calciul: importanţa lui pentru organism este practic infinită. Vita­mina C favorizează modul optim de folosire ca şi aminoacizii şi acidul oxalic.

Natriul (sodiu): implicat în realizarea metabolismului, ca şi potasiul. Sodiul este necesar în stabilizarea hormonilor corticosuprarenali.

Kaliul (potasiu): Sărurile de potasiu sunt factori esenţiali în facilitarea contracţiei şi relaxării musculare, în retenţia apei şi în schimburile ionice celulare.

Clorul: este important intrând în multiple combinaţii minerale.

Zincul: este asociat proteinelor, se găseşte în peşte, plante cerealiere.
Este mineralul direct legat de potenţa sexuală şi complicaţii genito-urinare. Pacienţii cu afecţiuni ale prostatei au concentraţia de zinc scăzută.
Intră în constituţia insulinei şi a heparinei.
Este implicat în procese de oxidare şi activează numeroase procese enzimatice.

Asocierea Zinc-Cupru acţionează ca terapie catalitică a dere­glărilor hipofizo-ovariene şi testiculare.
Se prescrie în tulburările menstruale ale adolescentelor, în tulburările pubertale, în întârzierile de dezvoltare, în sindromul adiposo-genital.

Asocierea Zinc-Nichel-Cobalt intervine în tulburările axului hipofizo-pancreatic.

Manganul: lipsa lui duce la încetinirea creşterii, disfuncţii neurologice şi infertilitate.
Acţionează în mod direct împreună cu colina intervenind pozitiv în ataxie (controlul defectuos al mişcărilor).
Este factor activator a numeroase sisteme enzimatice.

Asocierea Mangan-Cobalt intervine în dereglări vago-simpatice, în tulburările circulatorii ale membrelor inferioare (crampe, stază, varice, edeme post-flebitice), în anumite ulcere gastrice, în tulburările dureroase ale congestiei pelvinei premenstruale (dismenoree), meno­pauză, în colitele spastice, în coronarite, în c, în anxietate.

Asocierea Mangan-Cupru este indicată în tuberculoza osteoarticulară ca adjuvant, în anumite forme de astm, în tusea convulsivă, în stările infecţioase cronice pulmonare şi intestinale (enterocolite), în oboseala cronică.

Asocierea Mangan-Cupru-Cobalt acţionează în astenii şi anemii.

Magneziul: se găseşte predominant în ficat şi în muşchi.
Creşte cantitatea în sânge în perioada de lactaţie, de hrănire naturală a sugarului.
Lipsa lui duce la sindroame de malabsorbţie, hiperiritabilitate nervoasă, convulsii.
Studiile arată că persoanele cu migrene au o deficienţă de magneziu şi de aceea suplimentele de magneziu pot reduce frecvenţa şi severitatea acestora.

Cuprul: esenţial pentru enzimele oxidative şi producerea eficientă de enzime proteolitice. Intervine favorabil în anemie şi degenerări ale sistemului nervos şi leziuni cardiovasculare.

Asocierea Cupru-Nichel-Cobalt intervine ca echilibrant endocrin mai ales în cazul tulburărilor pancreatice.

Cromul: participă la sinteza acizilor graşi şi a colesterolului. Intră în compoziţia multor enzime. Potenţează efectul insulinei. Este implicat şi în maturarea globulelor roşii.

Molibdenul: participă la procesul de formare a globulelor roşii şi la procesele de ardere celulară.

Seleniul: protejează hemoglobina de o degradare prematură şi este protector al aparatului cardiovascular şi al sistemului imunitar.

Fierul: indispensabil transportului gazelor în sânge şi nenu­măratelor reacţii enzimatice din organism.

Iodul: de acesta depinde sinteza şi activitatea hormonilor tiroidieni.

Siliciul: intră în structurile conjunctive prin formarea fibrelor elastice. Este deopotrivă antitoxic.

Aurul: este un bactericid şi un antiinflamator binecunoscut.

Asocierea terapeutică cupru-aur-argint este indicată în toate stările infecţioase acute, în afecţiuni degenerative comportându-se în anumite aspecte ca un adevărat antibiotic.
Aplicaţii în reumatismul articular acut, poliartrita cronică evo­lutivă, depresiile fizice şi psihice (senescenţa, tendinţa spre autoliză).

Argintul: Este bactericid. De foarte mult timp s-au studiat pro­prietăţile bactericide ale apei puse în contact cu acest metal cu implicaţii în infecţii pulmonare, intestinale şi renale sub forma „granionilor de argint”.

Vitaminele: Vitaminele A, complexul B, Vitamina C, D şi E sunt descrise la compoziţia gelului de Aloe Vera.

La fel mucopolizaharidele, enzimele, aminoacizii, sorbitolul şi acidul citric.

Efecte ale produsului Royal Jelly:
Favorizează metabolismul intermediar, induce regenerarea celulară, ameliorează funcţia celulei nervoase, sau neuronului.
Este imuno-stimulator.
S-au obţinut rezultate în afecţiuni de mică psihiatrie (depresii, nevroze, anxietate).
De asemenea are un efect deosebit în perspectiva unor eforturi intelectuale de intensitate mare şi a unor eforturi fizice extreme acţionând rapid.
Este un produs cu efect antistres.

Se pot consuma până la trei tablete pe zi în funcţie de necesităţi, de preferinţă tableta se topeşte bucal sub limbă, absorbţia făcându-se instantaneu.