Despre ingredientele Forever Bee Pollen

Polenul este un produs pe care albinele îl recoltează pentru propria lor hrană.
Albinele produc acest produs din plante ca Saguaro, Cactus, Ocotillo, Cholla, Chaparral, Mesquite, Paolo verde şi multe altele care cresc pe platourile înalte ale deşertului Sonora din statul Arizona (SUA). Este o zonă deosebită din punct de vedere ecologic şi de aceea mierea şi produsele derivate sunt perfect curate şi nu conţin nici un fel de substanţe rezultate din poluare.
Polenul este un complex de substanţe deosebit de nutritive şi uşor digerabile, absorbindu-se foarte uşor.
Produsul Forever Living Products, Forever Bee Pollen, conţine: polen, miere, lăptişor de matcă.
Compoziţia chimică a polenului: proteine 25%, zaharuri reducătoare 25%, lipide (lecitină, colesterol, acizi graşi), substanţe minerale 5%, vitaminele A, B1, B2, B5, B6, B8, B9, C, D, E, K, I, PP, enzime, substanţe cu efect antibiotic, aminoacizi (cisteină, cistină, lizină, histidină, arginină, acid asparagic, serină, glicocol, metionină, acid glutamic, treonină, prolină, tirozină, alanină, valină, leucină, izoleucină).

Efectele Forever Bee Pollen: stimulent general, reglator al funcţiilor digestive (constipaţii, enterite, enterocolite, colibaciloze, anorexie), şi în afecţiuni hepatobiliare. Studii recente arată că are acţiune antimicrobiană asupra salmonella-ei, bacilului E.coli şi B.antracis, având acţiune şi în colita de putrefacţie. Acţionează şi ca vermifug.
Adjuvant în afecţiunile psihosomatice (nevroze, depresii, agitaţie psihomotorie, crize anxioase).
Este un bun diuretic. Fiind antiseptic, este indicat în afecţiunile inflamatorii ale aparatului urinar. Ameliorează afecţiunile prostatei, prin estrogenii din lăptişorul de matcă conţinut. Are acţiune pozitivă asupra tulburărilor de dinamică sexuală masculină.
Înlătură tulburările circulatorii, fortifică reţeaua capilară, acţio­nează eficient în afecţiunile venoase (varice, flebite pe traiect varicos).
Este hipocolesterolemiant.
Este indicat în alergiile de cele mai diverse etiologii.
Acţionează: antigutos, antireumatismal.

Cura de desensibilizare alergică (concomitent se vor consuma produsele Aloe Berry Nectar şi Fields of Greens).
Se împarte o tabletă în opt fragmente. Se consumă în mod progresiv astfel: în prima zi o optime, în a doua zi 2 optimi (una dimineaţa şi una seara), în a treia zi trei optimi (în trei prize), în ziua a patra 4 optimi. Se continuă crescător cu câte o optime zilnic până se ajunge la ingerarea unei tablete pe zi, fracţionat.

Este antiaging (împotriva îmbătrânirii). Pentru prevenirea şi în­târzierea îmbătrânirii se va consuma o tabletă pe zi, timp de 30 de zile.

Pentru tratarea nevrozelor se ia o tabletă dimineaţa pe stomacul gol, apoi, după 30 de minute se poate lua micul dejun.

Pentru tratarea constipaţiei şi a hipertrofiei de prostată se iau 2 tablete zilnic cu apă îndulcită cu miere timp de 30 de zile.

În cazul utilizării ca energizant în perioade de efort se pot consuma până la 5-6 tablete zilnic.

Se va administra cu prudenţă la alergici.

Se recomandă de asemenea în timpul sarcinii, în perioada alăptatului şi a convalescenţelor de cele mai diverse etiologii.

Se apreciază că polenul conţine şi un principiu anti-tumoral, fapt actualmente în studiu.