Despre ingredientele Nature-Min

Forever Nature-Min este o formulă multi-minerală avansată produsă de Forever Living Products, cu eficacitate mare, care în scopul absorbţiei maxime utilizează forma de chelaţi GFT cu crom şi seleniu.

Ingrediente:

1. Calciu sub formă de fosfat dicalcic, 167 mg;
2. Fosfor, 111 mg;
3. Iod sub formă de iodură de potasiu, 25 micrograme;
4. Fier ca fumarat de fier, 3 mg;
5. Magneziu ca oxid de magneziu, 67 mg;
6. Mangan ca gluconat de mangan, 1 mg;
7. Cupru ca gluconat de cupru, 0,33 mg;
8. Zinc ca sulfat de zinc, 2,5 mg;
9. Seleniu ca selenometionină, 6 micrograme;
10. Crom ca nicotinat de crom, 6 micrograme;
11. Vanadiu ca vanadat de sodiu, 6 micrograme;
12. Molibden ca molibdat de sodiu, 6 micrograme.
Microelementele provin din sediment mineral marin exclusiv natural care asigură un echilibru micro-elementar fundamental.

Componentele sunt prezente în proporţie sinergică. Câteva date despre:

 • Calciu. Joacă un rol important în procesele de osificare, de coa­gulare a sângelui şi de menţinere a excitabilităţii neuromusculare. Anu­miţi ioni de Calciu reprezintă factori de coagulare. În metabolizarea Calciului este necesară prezenţa vitaminelor A, C şi E. Are rol protector faţă de stronţiu radioactiv. Unele studii arată că depunerea lui sub formă de calculi la nivelul aparatului reno-urinar este împiedicată de Magneziu.
 • Deficitul de Calciu se numeşte hipocalcemie care are manifestări multiple: fragilitate osoasă (în urma decalcifierii), spasmofilie, (mani­festată prin creşterea excitabilităţii neuromusculare) nervozitate (fri­zează afecţiuni psihice).
 • Fosfor. Deţine un rol important în metabolismul intermediar. Intră în compoziţia lecitinelor, acizilor nucleici, etc.
 • Alături de Magneziu şi Calciu îndeplineşte rol structural în oase şi dinţi. Ameliorează performanţele intelectuale. Deficitul de Fosfor afectează grav circuitul energetic celular, mergându‑se până la moartea celulei.
 • Magneziu. Este esenţial pentru funcţionarea majorităţii enzimelor, hormonilor, vitaminelor din grupul B şi Vitaminei D. Un anumit nivel al magneziului în plasmă este un factor antibacterian important. Magneziul şi alţi cationi bivalenţi sunt importanţi în toate treptele fagocitozei. Necesar crescut se impune la persoanele în creştere şi la gra­vide. Consumul lui creşte de asemenea la femeile care alăptează. Intervine în structura de rezistenţă a osului. Unele studii arată că un nivel scăzut al Magneziului liber intracelular din eritrocite apare la bol­navii cu hipertensiune arterială esenţială şi la persoanele cu migrene. Multitudinea rolurilor sale îl face să fie util în prevenirea infarctului miocardic, în profilaxia litiazelor renale, în hipercolesterolemii.
 • Fierul. Este constituent esenţial al materiei vii, intră în compoziţia moleculelor porfirinoproteice (hemoglobină, mioglobină, citocrom, peroxidază, catalaze), fiind indispensabil proceselor metabolice oxidative care furnizează energia necesară funcţiilor celulare.
 • Deficitul lui poate determina anemii feriprive (prin lipsă de Fier).
 • Iodul. În organism se găseşte în cantităţi mici în toate organele: intervine în funcţia glandei tiroide, intrând în compoziţia hormonilor tiroidieni şi reglând producerea acestora. În sânge se găseşte atât sub formă liberă cât mai ales sub formă fixată de proteine. În proteinurii şi hipertiroidism se constată o creştere importantă a eliminării renale de iod organic.
 • Deficitul poate da naştere unor afecţiuni grave ca guşa ende­mică cu semne de însoţire care pot avansa în gravitate până la tulburări psihice severe.
 • Manganul. Este prezent ca oligoelement în diferite tumori şi ţesu­turi. Asigură activarea unor serii de enzime cum sunt: lactaza, polifenoloxidaza, etc. Deficitul în mangan poate duce la diminuarea acuităţii vizuale şi auditive. Intoxicaţia cronică cu mangan este caracterizată prin tulburări de tip parkinsonian.
 • Cuprul. Intervine în absorbţia şi utilizarea fierului pentru hematopoeză (formarea de globule roşii). Cuprul este unul dintre elementele frecvent prezente în sistemele enzimatice deţinând rolul activator de coenzimă. Printre cele mai cunoscute cuproproteine se numără oxidaza acidului ascorbic, fenolaza, lactaza. Au fost descrise cuproproteine catalitice în sistemul terminal al lanţului respirator care asigură transferul electronilor la oxigenul molecular. De asemenea, cuprul mai are rol în formarea calusului osos în fracturi.
 • Deficitul de Cupru duce, printre altele, la modificarea structurilor mecanice a peretelui arterial, ajungându-se până la ruperea lui sau la formarea de anevrisme (hernii ale peretelui).
 • Zinc. Este un oligoelement care se găseşte în organismul uman în concentraţii diferite în rinichi, ficat, pancreas, prostată, oase, tegu­ment, etc. Intensifică acţiunea unor enzime: alcooldehidrogenaza, insulina, şi o inhibă pe a altora ca anhidraza carbonică. Contribuie la eliminarea bioxidului de carbon din celule. Este implicat în organo-geneză, creşte apetitul, favorizează procesul de cicatrizare şi are acţiune puternic antioxidantă.
 • Seleniu. Intră în structura unor enzime cu rol de scavenger. Are rol protector asupra antioxidanţilor, rol protector faţă de acţiunile toxice şi degenerative în special ale neuronilor. Studii epidemiologice arată că nivelul scăzut al seleniului reprezintă un risc crescut al cancerului la om.
 • De asemenea, nivelul scăzut al seleniului în ser este asociat cu boli cardiovasculare cum ar fi infarctul miocardic.
  Are rol în neutralizarea metalelor grele din aportul alimentar.
  Stimulează sinteza de imunoglobuline.
  Altfel spus, seleniul este un protector al aparatului cardiovas­cular după cum este şi al sistemului imunitar. Persoanele vegetariene care au renunţat şi la lapte şi ouă au un deficit de seleniu în organism ceea ce impune acestora consumarea de suplimente nutritive conţinând seleniu.
 • Crom. Este un oligoelement care intră în compoziţia multor enzime. Concură la efectele insulinei, participă la sinteza acizilor graşi şi a colesterolului. Este implicat în maturarea globulelor roşii.
 • Molibden. Este un oligoelement care se găseşte în cantităţi foarte mici în rinichi, în cristalin şi în iris.

La produsul Nature-Min trebuie ţinut cont de faptul că mineralele asociate se cuplează având ca efect un rezultat superior şi diferit faţă de cele izolate.
Este un produs complex a cărui eficienţă rezidă şi din proprie­tăţile fiecărui oligoelement în parte. S-au obţinut rezultate în: hipocalcemii, spasmofilie, osteoporoză de menopauză, recuperare după fracturi, entorse şi luxaţii, în sarcină, lactaţie şi perioada de lehuzie.

Reamintim în final rolul cheie al elementelor din preparat în procesul de catalizare a celor câteva milioane de reacţii enzimatice care au loc permanent în celulele organismului.

Se consumă între 3 şi 6 tablete pe zi în funcţie de vârstă, starea de sănătate şi perioada de efort a organismului.