Despre ingredientele Absorbent-C

Absorbent-C de la Forever Living Products are ca ingrediente: vitamina C (acid ascorbic) naturală, fiind extrasă din citrice şi papaya. Matricea sau suportul o constituie tărâţele de ovăz. Produsul conţine, de asemenea, şi miere de albine, bioflavonoide din citrice (picnogenol şi quercitină), extract din fruct de papaya, extract natural din portocale.

♦ Vitamina C (acidul ascorbic) este una dintre cele mai cunoscute vitamine.
- Creşte indicele opsonocitofagic, crescând rezistenţa organis­mului la infecţii (de la răceli banale până la infecţii streptococice grave).
- Acidul ascorbic împreună cu acidul dehidroascorbic formează un sistem redox, intervenind într-o serie de reacţii de oxidare şi în alte procese metabolice. Acidul ascorbic transferă electronii la enzime ale căror activitate necesită ioni metalici în formă redusă.
- Are rol în tisularitate, în vindecarea plăgilor (procesul de cicatrizare).
- Vitamina C este necesară în metabolismul calciului şi a altor minerale.
- Are un efect antioxidant puternic fiind scavenger al radicalului liber O2 şi derivaţii lui în exces.
- Activează acidul folic şi folosirea optimă a acestuia.
- Stimulează axa endocrină centrală, previne uzura celulară, protejează arterele împotriva depunerii plăcuţelor de aterom, fortifică musculatura şi ţesutul - conjunctiv, menţine activitatea anumitor enzime, încetineşte procesul de îmbătrânire (antiaging).
- Participă la sinteza hormonilor glandelor suprarenale (în special în sinteza catecolaminelor medulosuprarenaliene, adrenalina).
- Potenţează absorbţia fierului la nivelul tubului digestiv şi favori­zează procesul de osificare.
- Este un trofic al endoteliilor capilare.

Mai amintim: carenţa de vitamina C determină hemoragii gingivale, digestive şi alte microhemoragii (peteşii şi echimoze).
Este necesar un aport crescut de vitamina C în următoarele instanţe: la fumătorii cronici, la cei care consumă alimente cu aditivi alimentari chimici şi vegetale tratate cu erbicide şi insecticide, la persoanele care lucrează în medii toxice (coloranţi, conţinut mare de carbon, catran, în general mediu poluat). Are efect antioxidant crescut si efect anti-tumoral.

În general, aportul alimentar nu asigură necesarul de vitamina C care este de 1 mg pentru fiecare kilogram-corp, iar la fumători nece­sarul de vitamina C este mult crescut.
Atenţie: este nevoie de vitamina C zilnic deoarece organismul nu o poate stoca, ea eliminându-se prin urină.

Tărâţa de ovăz conţine: seleniu, acizi nucleici, fibre de celuloză, glucide, proteine precum şi vitamine din complexul B - B1, vitamina I (inozitol), care în organismul uman ia parte la metabolismul colesterolului.
Tărâţa de ovăz conţine, de asemenea, lignine, alcool sinapic şi acid p. cumaric care au acţiune anti-microbiană.

Fibrele de celuloză ajută la eliminarea mai rapidă a deşeurilor alimentare din organismul uman şi prin aceasta limitează la un timp mai redus contactul dintre substanţele alimentare potenţial cancerigene şi mucoasa intestinală.

Mierea.
-
Este produsul principal al stupului de albine.
- Este energizant şi este hrana celulei nobile, neuronul.
- Are efecte antiseptice, cicatrizante, moderat laxative.

Extractul de portocală. Conţine proteine, hidraţi de carbon, acizi organici, vitaminele: A, grupului B, C, săruri de Sodiu, Potasiu, Calciu, Fosfor şi Fier.
Favorizează secreţia bilei, este protector hepatic, creşte diureza, etc.

Produsul Absorbent-C are avantajul că Vitamina C conţinută se eliberează din matricea de ovăz ritmic şi constant, fiind preluată de organism fără pierderi (eliminări) ale substanţei în cauză.