Despre ingredientele Forever Bright Toothgel

Creată de Forever Living Products, Forever Bright Toothgel conţine: 35% gel de Aloe Vera stabilizat 100%, sorbitol, silice hidratantă cu acţiune protectoare asupra dintelui, glicerină, carrageenan, propolis, benzoat de sodiu, complex clorofilic cu rol antioxidant.

Sorbitolul este alcool hexavalent rezultat prin reducerea hexozelor (glucoză, fructoză).

Ca şi la crema de aloe cu propolis,  şi la pasta de dinţi se însumează calităţile gelului de aloe (antimicrobian, antiseptic, anabolizant tisular, cicatrizant, imuno-stimulator local), cu cele similare ale propolisului.

Efectul poate fi mărit prin pregătirea locală, prealabilă toaletei cu peria şi pasta, prin masarea gingiilor cu Aloe First.

Gelul de Aloe Vera stabilizat din componenţa pastei de dinţi reduce tumefacţia ţesuturilor moi şi în consecinţă inflamaţia gingivală.
Este puternic antiseptic în leziunile purulente ale gingiei a cărei igienă altfel, prin altă metodă, este dificilă.
Proprietăţile antifungice ajută extrem de mult în cazurile de stomatită fungică în special în infecţiile cu Candida albicans. Efecte în diferite parodontopatii.

La fel ca şi în cazul oricărei alte paste de dinţi şi Forever Bright Toothgel se utilizează în alternanţă cu alte paste de dinţi pentru a evita rezistenta microbiană.